2023. augusztus. 30. 16:13

Megdöbbentő profitnövekedést ért a kínai BYD
A kínai BYD növekedését és a sikeres átállását az elektromos meghajtású autókra az egész világ bámulattal figyeli

A kínai BYD növekedését és a sikeres átállását az elektromos meghajtású autókra az egész világ bámulattal figyeli, hiszen nagyon rövid idő alatt eljutottak oda ahova a többi elektromos autógyártó csak képzeletben. Részesedésük az e-autók piacából ma már bőven 20 százalék feletti, hasonlót szintén csak a Tesla mondhat el magáról.
 
A kínai eladások tekintetében pedig a BYD az abszolút nyerő, nagyon nincs esély ellenük menni és itt még a Tesla is csak második lehet, ha az országban eladott tisztán elektromos autókat nézzük. Persze ezért az első helyért meg is kellett dolgoznia a kínai óriásnak, de az eredmény már az idei év elején is látszott, amikor a Volkswagen hegemóniáját megtörve a legjobban fogyó autómárkává nőtte ki magát a BYD.
 
Az idei év második negyedévében a BYD rekordszámú, 703 00 NEV- járművet szállított ki (BEV és PHEV), ami 98%-os növekedés a tavalyi évhez képest. Ez a növekedés pedig ahhoz járult hozzá végül, hogy az autógyártó bevétele 67%-kal 156 milliárd jüan (21,4 milliárd dollár) fölé emelkedjen. Ezzel együtt a nyereség is szépen nőtt, (szintén a második negyedévről beszélhetünk most még csak) 933 millió dollárra. Ez volt a BYD eddigi második legjobb negyedéve, az abszolút legjobb időszak a 2022-es negyedik negyedév volt, akkor 1 milliárd dollár nyereséget zsebelhetett be a márka.
 
 
A BYD fenti eredményei azért is bámulatosak, mert Kínában egy ideje már erős árháború zajlik, amit gyakorlatilag a Tesla durrantott be még az év elején, amikor mellbevágó árcsökkentésekbe kezdett. Erre persze a BYD-nek is lépnie kellett.
 
Érdekesség, hogy 8 modellje kapcsán dobott a piacra frissített változatokat és még így is 18 százalék körüli haszonnal tudta eladni ezeket a frissített, de mégis leárazott elektromos autókat. Ezek után meglehetősen furcsa lesz olyan kijelentéseket olvasni, hogy az e-autókat nem lehet nyereséggel gyártani és eladni…
 
Érdemes tudni, hogy a BYD elektromos autói Kínában a 200 000 jüan (nagyjából 30 000 USD) környéki árszinten jelennek meg, de azért a felsőbb szinteken is jelen van a BYD (a Yangwang és a Fang Cheng Bao márkákkal), itt már 1 millió jüan (150 000 dollár) környékén nézelődhetünk új autó után.
 
Forrás  :  e-cars.hu

 

 • Légy Te is aktív részese egy 
  ZÖLDEBB világnak Velünk!

 • MENÜ

  Rólunk Impresszum Adatvédelmi tájékoztató ÁSZF FAQ
 • KAPCSOLAT

  Telefon :  +36 30 757 0436

   E-mail :  info@electric-v.eu

   H-7100 Szekszárd,           Szabó Dezső u 2

  Nyitvatartás :  

  Hétfő-Péntek :  9-17 h

  Szombat :   9-13 h

   

 • QR