2021. szeptember. 30. 10:46

ELKEZDŐDÖTT A LUCID AIR SOROZATGYÁRTÁSA
837 KM HATÓTÁVVAL DICSEKEDHET A SEDAN

 
A Lucid Motors hivatalos is megkezdte az Air elektromos szedánjának a sorozatgyártását, ami elsőként a 837 kilométer hatótávú Dream Editionnel hódítja meg a világ útjait.
 
Április elején érkezett az a videó, melyben a Lucid bemutatja az arizonai Casa Grande városában található AMP-1 üzemét. Azt az üzemet, ahol a Lucid az elektromos Air modelleket gyártja. Az AMP-1 (Advanced Manufacturing Plant) az első, direkt elektromos autók előállítására épített üzem Észak-Amerikában. A cég honlapja szerint úgy építették fel a gyárat, hogy végig a jövőbe mutatást, és a fejleszthetőséget tartották szem előtt.
 
A Lucid gyártásvezetője, Peter Hochholdinger így nyilatkozott róla:  Ahogy új autótípusokat és padlólemezeket veszünk fel a kínálatunkba, az üzem felépítése biztosítja, hogy lépést tudjunk tartani az egyre növekvő vásárlói igényekkel.
Ekkor Rawlinson állítása szerint minden a tervek szerint haladt, de hetekkel később bejelentették, hogy az Air Dream kiadásának tavaszra ígért kiszállításai 2021 második felére csúsznak. Természetesen, ekkor sem indult meg a sorozatgyártás. Egészen szeptember végéig.
 
Néhány napja a Lucid elindította a gyártást Arizonában. Természetesen a legdrágább változattal, a Dream Editionnel, amely 169 ezer dolláros (kb. 52 millió forintos) áron lesz megkapható. Viszont a Lucid Air Dream Edition a világ legnagyobb hatótávú tisztán elektromos autója a maga 837 kilométeres (EPA) hatótávolságával.
 
A Lucid azt az ígéretet tette a Dream Edition modellek előrendelőinek, hogy október végén megkapják az Air modelljeiket. Ezenkívül az elektromos autógyártó megígérte, hogy tovább bővíti a Casa Grande városában található AMP-1 üzemét, hisz több mint 13 ezer előrendelés érkezett az Air modellre. A teljes fejlesztések után, várhatóan évi 400 ezer Air modell gurulhat ki a gyárból. A fejlesztéseknek köszönhetően a Lucid második tisztán elektromos modelljének a Gravity-nek is elindulhat a sorozatgyártása 2023-ban.Jövő év közepétől, pedig a Lucid azt a célt tűzte ki magának, hogy Németországba is szállítani fogja elektromos autóit. Ezzel pedig 2022-ben elkezdődhetnek a szállítások már európai országokba is.
 
Forrás : e-car.hu
 
 • Légy Te is aktív részese egy 
  ZÖLDEBB világnak Velünk!

 • MENÜ

  Rólunk Impresszum Adatvédelmi tájékoztató ÁSZF FAQ
 • KAPCSOLAT

  Telefon:
  +36 30 757 0436

  info@electric-v.eu

  H-7100 Szekszárd,                    Szabó Dezső u 2

  Nyitvatartás : 

  Hétfő-péntek   9-17h

  Szombat           9-13h

   

 • QR